Blogikirjoitusten kirjoittajat ovat pääosin Vakain Oy:n henkilökuntaa, mutta julkaisemme mielellämme myös vieraskynä-kirjoituksia, joiden aihealueen ja sisällön koemme tähän yhteyteen sopivaksi. Mikäli haluat julkaista oman blogikirjoituksesi vieraskynä-kirjoituksena, lähetä ajatuksesi meille osoitteeseen johto@vakain.fi. Blogikirjoitukset sisältävät kirjoittajien omia mielipiteitä, jotka kumpuavat hänen kokemuksistaan työelämässä isännöinnissä tai yleisesti kiinteistöalalla, sekä roolistaan osakkaana, asukkaana, hallituksen jäsenenä, palveluntarjoajana tai muuna toimijana taloyhtiöissä. Kaikki kirjoituksissa esitetyt ajatukset tai ongelmat eivät edusta Vakain Oy:n virallista linjaa tai mielipidettä, mutta niiden on katsottu tuovan esiin mielenkiintoisia näkökulmia tai ajatuksia taloyhtiömaailmaan liittyvistä asioista, esim. ongelmista ja niiden ratkaisemisesta.

Blogi

Memento mori (suom. muista kuolevaisuutesi)

Kertomusten mukaan Rooman valtakunnassa orja kuiskasi lausetta triumfikulkueessa voittoisan sotapäällikön korvaan. Tarkoituksena varmastikin oli muistuttaa siitä, että seuraava sota ei ehkä sujukaan yhtä hyvin, jos alkaa kuvitella itsestään liikoja. Isännöitsijöillä ei näitä triumfinaiheita yleensä ilmaannu, mutta sanonnalla on vinha yhteys taloyhtiömaailmaan. Tärkeämpi näkökulma on se, että talojen elinkaari on yleensä pidempi kuin ihmisillä. Korjauksia pitäisi … Jatka lukemista Memento mori (suom. muista kuolevaisuutesi)

Hallituksen vaikea tehtävä

Olen ollut asuvana osakkaana parinkymmenenvuoden ajan viidessä eri asunto-osakeyhtiössä. Kahdessa viimeisessä hallituksenjäsenenä ja nykyisessä hallituksen puheenjohtajana. Kolmessa ensimmäisessä näistä tuskin kävin edes yhtiökokouksissa. Käsitykseni siitä miten taloyhtiö toimii, oli hyvin vähäinen. Perheellistyttyäni innostuin osallistumaan aktiivisemmin oman taloyhtiönasioihin ja hakeuduin hallitukseen. Taloyhtiön hallinto näytti jäykältä ja tehottomalta, sellaistahan se on edelleenkin, verrattuna liikeyrityksiin. Ajattelin silloin, että … Jatka lukemista Hallituksen vaikea tehtävä

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close